Monday 10th July 2023


Lidmaatschap en samenwerkingen


Om goed geïnformeerd te zijn en een bijdrage te kunnen leveren aan huidige en toekomstige marktontwikkelingen, werkt Soper nauw samen met de volgende organisaties, verenigingen/federaties en platforms.



Gas.be, het vroegere KVGB, verenigt de aardgastransport- en distributienetbeheerders.



De vzw FEBUPRO, Federatie van Butaan en Propaan groepeert de distributeurs van vloeibare petroleumgassen van België en van het G-H Luxemburg, alsook verschillende ondernemingen die zich gespecialiseerd hebben in activiteiten verbonden aan de distributie van LPG.



Cerga is een kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Het staat voor kwaliteit, veiligheid en vakmanschap.



Het Hybrid Heat Pump Platform pleit voor een versnelde toepassing van hybride verwarmingsoplossingen in bestaande gebouwen. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energie- en klimaatagenda van de EU en België.



De Vereniging Vloeibaar Gas (VVG) is een branchevereniging die de belangen behartigt van de aangesloten leden. De VVG heeft een Bestuur dat ondersteund wordt door een Automotive Commissie, een Commissie Externe Veiligheid en een Technische Commissie.



De Waterstof Industrie Cluster is een industrieel samenwerkingsverband op vlak van waterstof. De cluster verenigt bedrijven, overheden en kennisinstellingen die willen samenwerken rond waterstof als opslagmedium voor hernieuwbare energie en het gebruik ervan voor zero-emissie mobiliteit, warmte- of industriële toepassingen. De cluster moedigt samenwerking aan, detecteert en faciliteert mogelijke waterstofprojecten en wil een spreekbuis vormen ten aanzien van het beleid. De Waalse afdeling valt onder www.clusters.wallonie.be/tweed/fr.



BtecCH als hét referentieplatform voor haar leden en als facilitator bij de ondersteuning tussen enerzijds de verschillende federaties/verenigingen binnen HVAC en anderzijds de professionals, de technici en de overheid, binnen het domein van de verwarmings- en koeltechnieken gevoed door de verschillende energieën.



Wij zijn Kiwa. Met onze services op het gebied van certificering, inspectie, testen, training en, strikt gescheiden, consultancy creëren we vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management)systemen en medewerkers van onze klanten.



Liquid Gas Europe bestaat uit nationale LPG-verenigingen, de belangrijkste LPG-leveranciers, distributeurs en fabrikanten van apparatuur voor LPG en hernieuwbaar LPG, waaronder bioLPG, hernieuwbaar DME (rDME) en andere drop-in en aanvullende gassen. Met de steun van zijn werkgroepen van deskundigen uit de sector is Liquid Gas Europe actief betrokken bij concrete initiatieven en programma's om een duurzame, veilige en efficiënte ontwikkeling van LPG in Europa te waarborgen.



CEN, het Europees Comité voor Normalisatie, is een vereniging die de nationale normalisatie-instellingen van 34 Europese landen verenigt.